Vés al contingut

El Casal

El Casal Català de Zúric és una entitat amb més de 60 anys d’història que va ser fundada per ser el punt de trobada de catalans i catalanes de la zona de Zúric i que ho segueix sent, pel suport que ofereix a la nova emigració i per la promoció cultural i l’organització d’esdeveniments i festes tradicionals. El Casal funciona gràcies a l’esforç de tots els socis i sòcies organitzats que donen suport a la Junta.

D’esquerra a dreta: Quim, Judith, Mercè, Carles, Anna, Jordi i Joana

Qui som

La Junta del Casal està actualment formada per 7 membres:

  • Carles Gallifa Puig, president
  • Anna Mir, vicepresidenta
  • Quim Llimona, tresorer
  • Judith Bergadà, vocal
  • Mercè Juliachs, vocal
  • Joana Maria Peralta Ferrer, vocal
  • Jordi Cluet i Martinell, vocal

Carles Gallifa Puig

president

El 2015, tot just arribat a Suïssa, el club de lectura va fer-me de porta d’entrada al Casal. Des d’aleshores sempre hi he estat implicat i, de mica en mica, he anat coneixent-ne les diverses cares, els socis i sòcies, totes les possibilitats i el potencial d’aquesta comunitat. El Casal és allò que els socis i sòcies en volen fer i jo, com a president, tinc ganes d’ajudar-vos a fer-lo créixer.  

Anna Mir

vicepresidenta i secretària

Vaig arribar a Zúric el 2 d’octubre de 2017. La situació política del moment sumada als nervis del canvi de vida van marcar aquella tardor. No vaig trigar en buscar una comunitat amb qui poder-me entendre i compartir opinions i sentiments. 
A casa sempre hem seguit totes les tradicions catalanes, qualsevol excusa és bona per celebrar. Al 2019 vaig entrar a la junta com a vocal i com a vicepresidenta, vull fer-vos sentir com a casa, gaudint d’un bon àpat i brindant amb cava! 

Mercè Juliachs

vocal

Vaig arribar a la ciutat el 2020, en plena pandèmia i amb un petit a punt de néixer. Tot plegat va fer difícil la integració i quan el Casal va reiniciar les activitats ens hi vam sumar de seguida. Vinc d’un entorn amb un teixit associatiu molt fort i tenia moltes ganes de posar el meu granet de sorra per dinamitzar i mantenir aquest ambient a Zúric. Espero ajudar a organitzar activitats que ens fan sentir a prop de casa i crear un espai familiar i amb caliu per a trobar-nos, compartir i donar la benvinguda als que acaben d’arribar.

Judith Bergadà

vocal

Motivada per amor i per viure una aventura amb l’excusa d’estudiar temporalment a l’estranger em vaig mudar al 2016. Anys després segueixo a Zúric, i formar part del Casal m’ajuda a sentir-me a prop de casa i a seguir les tradicions catalanes que trobo a faltar.
Vaig unir-me a la Junta durant la pandèmia i des que soc mare, valoro encara més l’esperit del Casal i tots els projectes que es fan per ensenyar als més petits la nostra llengua i les nostres festes.

Quim Llimona

tresorer

Joana Maria Peralta Ferrer

vocal

Vaig arribar a Zúric el setembre de 2023 pels estudis i de seguida em vaig enamorar de la ciutat. Abans, havia viscut 5 anys a Paris on em vaig implicar molt amb la colla castellera d’allà: Els Geperuts. A través d’aquest desig de seguir fent castells vaig conèixer el Casal amb el que hem cofundat la nova colla castellera de la ciutat. Difondre la nostra llengua i cultura sempre ha estat molt important per mi i integrar-me dins el Casal és una gran oportunitat per seguir fent-ho. Els castells també son una molt bona activitat per fer conèixer la nostra cultura a la gent local i internacional.

Jordi Cluet i Martinell

vocal

La meva vida a Suïssa va començar a Lausana, l’estiu de 2022. De seguida vaig integrar-me a la comunitat catalana i, a través del CCL, vaig participar dels Castellers de Lausanne. Un any més tard, vaig moure’m cap a Zúric on, altra vegada, vaig trobar família al Casal i vaig cofundar els Castellers de Zürich.
Al març de 2024 vaig unir-me a la Junta, per posar el meu granet de sorra per apropar i difondre la nostra cultura i la nostra llengua i fer-nos sentir una miqueta més a prop de casa.

I tu, t’hi animes?

Escriu-nos o vine a parlar-ne en un dels nostres esdeveniments!