Vés al contingut
Novetats Votació des de l’exterior

Votació des de l’exterior

Venen de nou eleccions al parlament de Catalunya i al parlament de la Unió Europea.

En aquest enllaç trobaràs tota la informació detallada sobre com votar des de l’exterior o si estàs temporalment a Catalunya però vius a l’exterior.

A més, us copiem un resum fet per la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes) que també et pot ajudar.

  • Tots els donats d’alta al CERA (Censo de Españoles Residentes Ausentes) podreu votar en urna als consolats o altres llocs qui s’habilitin (i dels que ja us informarem) entre el 4 i el 9 de maig.
  • Som un total de 292.529 catalans residents a l’exterior (a reserva del resultat de les reclamacions d’inclusió/exclusió) els que estem cridats a votar en aquestes eleccions.
  • El cens electoral vigent per aquestes eleccions és el tancat a 1er de gener de 2024. El període de reclamacions per inclusions, exclusions o correcció de dades és entre el 25 de març i el 1er d’abril. Especialment pels que heu canviat de domicili o us heu donat d’alta consular després del 1er de gener.
  • Són les primeres eleccions catalanes que se celebren després de la supresió del ‘voto rogado’ i per tant els electors rebreu la documentació d’ofici. Aquelles persones que no rebin ni la documentació ni les paperetes podran descarregar-les de manera telemàtica (veieu com a la Guia).
  • Tots el centres de votació habilitats comptaran amb paperetes i amb els mitjans necessaris a fi que els electors que no hagin rebut la documentació puguin descarregar-la i així poder votar.
  • La primera tramesa de documentació està prevista entre el 6 i el 12 d’abril. La segona amb la tramesa de les paperetes entre el 17 i el 21 d’abril (en cas de que no hi hagi impugnació de candidatures) i fins el 28 d’abril (en les circumscripcions on hi hagi impugnacions).
  • Els electors que vulguin enviar el seu vot per correu al seu consulat ho hauran de fer entre el 17 d’abril i el 7 de juny.

Residents a l’estranger temporalment a Espanya

  • Els votants que habitualment resideixen a l’exterior però que tenen previst ser a Espanya durant la convocatòria electoral hauran de votar per correu i solicitar-ho abans del 2 de maig.